İçeriğe geç

Istanbulda Çinekop Ne Zaman Başlar

Çinekop mevsimi ne zaman tutulur?

Ağustos: Çinkop, sarı ağız, sinarit, kaya balığı, ton balığı ve sarı yüzgeçli ton balığı lezzetlidir. En lezzetli balık yine istavrittir. Eylül: Kılıç balığı ve sardalya balığı hala lezzetlidir. Lüfer, kırmızı balık, barbunya, barbunya, çipura, uskumru, kılıç balığı ve kırmızı balık Eylül ayında bol miktarda yakalanır.

Balık yasaği ne zaman başlıyor 2024?

1 Eylül 2024’te kaldırılacak olan balıkçılık yasağı 15 Nisan 2025’te sona erecek. 15 Nisan’dan sonra büyük tekneler, gırgır tekneleri veya trol tekneleriyle denizlerde balık avlanmasına izin verilmeyecek. Nisan ayından bu yana uygulanan balıkçılık yasağının ardından yeni sezon Pazar günü başlıyor.

Boğazda hangi aylarda hangi balık tutulur?

Karadeniz bu aylarda soğumaya başlayınca ve sıcak sulara inince tadı kötü olan balık yoktur. Ama yazın palamut ve lüfer yakalanır. Çünkü balıklar Karadeniz’den inmek için oraya çıkmak zorundadır.

Ocak ayında balık tutulur mu?

Ocak ayında uskumru, lüfer, palamut ve istavrit en yağlı zamanlarında yakalanabilir. Karadeniz’den gelen kefal ve hamsi ise denizden gelen tüm lezzetleriyle Ocak ayında sofralarınıza gelmeyi bekliyor.

Boğazda çinekop ne zaman başlar?

Temmuz, Ağustos, Eylül: Yaz aylarında lüfer, mavi levrek, kalkan, torik, kefal ve mezgit avlanabilir. Ekim, Kasım, Aralık: Sonbaharda hamsi, chinakop, mezgit, barbunya, kefal ve levrek gibi balıkların avlandığını gözlemliyoruz.

Çinekop avı ne zaman yapılır?

Chinekop: Chinekop genellikle soğuk suları tercih eden ve Şubat ayında yakalanabilen bir balık türüdür. Genellikle kıyı sularında yakalanır ve lezzetli beyaz etiyle bilinir. Kefal: Kefal, Şubat ayında yakalanabilen türlerden biridir.

2024 Kara av sezonu ne zaman açılıyor?

Av sezonu 1 Eylül 2024’te başlayacak ve 2 Mart 2025’te sona erecek.

Olta balıkçılığı sezonu ne zaman başlıyor?

Denizlerde av yasağı başlıyor ve yasaktan önce denizde olan balıkçılar artık son ağlarını atıyorlar. Balık tutma yasağı 15 Nisan 2024 Pazartesi günü başlıyor; denizlerde; Büyük tekneler, gırgır ve trollerle balık tutmak mümkün değil. Deniz balıkçılığı sezonu 1 Eylül’de başlıyor ve 15 Nisan’da sona eriyor.

Balık avı cezası ne kadar 2024?

1380 sayılı Kanunun 36. maddesine göre, kontroller sırasında konulan yasağa uymayanlara, suça göre 2.620,00 TL ile 52.493,00 TL arasında değişen idari para cezaları uygulanacaktır. Ayrıca, suça göre Adli Makama suç duyurusunda bulunulabilecektir.

Çinekop hangi yemle tutulur?

CHINACOP YEMLİ AVLANMA Yemli lüfer takımıyla karşılaştırıldığında, lüfer için kullanılan takım daha ince ve yem daha küçüktür. Kullanılan yemler arasında bütün hamsi, ananas, aterina, yaprak ve sülük şeklinde küçük ve uzunlamasına kesilmiş istavrit, karaka, zargana, uskumru vonoz, stub ve istrongilos gibi balıklar bulunur.

Çupra kıyıya ne zaman gelir?

Mayıs ayı çipura avlamak için çok uygun bir zamandır. Bir diğer önemli dönem ise çipuranın fırtınalarla kıyıya geldiği ekim ayının sonlarına doğru gerçekleşir. Bu iki ay arasında genellikle çipuranın kıyı geçişleri olur. Nadir de olsa yılın herhangi bir zamanında kıyıda çipura yakalamak mümkündür.

İstanbul’da en iyi olta balıkçılığı nerede yapılır?

İstanbul’un balıkçılık alanları arasında Avcılar ve Ambarlı da öne çıkıyor. Avcılar sahili genişliği sayesinde balıkçılık için ideal. Ancak bu bölgede tekne balıkçılığıyla daha fazla türün yakalandığı da aşikar. Avcılar sahilindeki Atatürk Evi ve dalgakıran kayalıkları balıkçılık için tercih ediliyor.

Çinekop hangi aylarda yenir?

Ağustos: Çinkop, sarı ağız, sinarit, kaya balığı, ton balığı ve sarı yüzgeçli ton balığı lezzetlidir. Bu mevsimde en lezzetli balık yine istavrittir. Eylül: Kılıç balığı ve sardalya balıkları hala lezzetlidir. Lüfer, kırmızı balık, barbunya, barbunya, çipura, uskumru, kılıç balığı ve kırmızı mercan Eylül ayında bol miktarda yakalanır.

Kışın kıyıdan hangi balıklar tutulur?

Kışın kıyıdan balık tutmak isterseniz; kalkan, mezgit, levrek ve akrep gibi balık türlerini rahatlıkla yakalayabilirsiniz.

Hangi rüzgarda balık yapar?

Balık tutarken 3-5 m/s, korunaklı alanlarda ise belki 4-6 m/s rüzgar hızları sizin için çok zor olabilir. Tekne balıkçılığı için en uygun rüzgar hafif bir esintidir.

Çinekop balığı hangi yemle tutulur?

CHINACOP YEMLİ AVLANMA Yemli lüfer takımıyla karşılaştırıldığında, lüfer için kullanılan takım daha ince ve yem daha küçüktür. Kullanılan yemler arasında bütün hamsi, ananas, aterina, yaprak ve sülük şeklinde küçük ve uzunlamasına kesilmiş istavrit, karaka, zargana, uskumru vonoz, stub ve istrongilos gibi balıklar bulunur.

Çinekop sarıkanat ne zaman çıkar?

Temmuz ayının başlarında, sarı yüzgeçli balık ve türleri lezzetli yetişkinliğe ulaşır. Temmuz-Ağustos-Eylül-Ekim ve Kasım aylarında en lezzetli tatlarını tadabilirsiniz. Bu türler; Chinekop, Yellowfin, Bluefish ve Kofana.

Ekim ayında kıyıdan hangi balıklar tutulur?

Ekim ayı deniz aktivitelerinin arttığı dönemlerden biridir. Bu ayda çeşitli balık türleri yakalanabilir. Balıkçıların ekim ayında en çok tercih ettiği balıklar arasında lüfer, palamut, sardalya, istavrit ve chinakop bulunur.

Çinekop büyüdükçe ne olur?

En küçüğünden en büyüğüne doğru defne yaprağı, çinop, sarı yüzgeçli lagos, lüfer, çipura ve bonnet balığı olarak adlandırılabilir.

Kaynak: cays.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir