Apartman altina hangi işyeri açılamaz?
KMK’nın 24. maddesinde yer alan “Yasak İşler” başlıklı düzenlemeye göre; bağımsız bölümlerde hastane, eczane, muayenehane, poliklinik ve ecza laboratuvarı gibi işyerleri açılamaz. Kat maliklerinin kiracılarıyla bu madde hükümlerine aykırı olarak yaptıkları sözleşmeler geçersizdir.
Kimler doğrudan işyeri açabilir?
En az dört yıllık meslekî ve teknik ortaöğretim kurumlarından mezun olanlara ve meslek lisesi veya dört yıllık fakülteyi bitirdikten sonra ilgili bölümde ön lisans tamamlayanlara doğrudan işyeri açma belgesi verilir.
İş yeri açmak için apartman sakinlerinin izni gerekir mi?
Apartman binasında işyeri açmak Apartman maliklerinin oybirliği ile kararı olmadan apartman binasında işyeri veya dükkan açılması kanunumuzca yasaklanmıştır. Apartman maliklerinin rızası olmadan apartmanda açılan işyerinin kapatılması için Sulh Hukuk Mahkemesine dava açılması gerekmektedir.
İşyeri açmak için neler gerekli?
İŞYERİ AÇMAK VE ÇALIŞMA RUHSATI ALMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER: Başvuru ve beyan formu talep edin. İmza sirküleri. Faaliyet belgesi veya kuruluş. Arazi tahsis sözleşmesi veya OSB tapusu örneği. Yapı kullanım izni belgesi. ÇED belgesi. İtfaiye raporu. Kapasite raporu.Daha fazla makale…
Apartman altı dükkan önü kime aittir?
Apartman binalarındaki veya arsalardaki dükkanların cepheleri belediyenin kamu malı veya apartman sakinlerinin ortak alanı olabilir. Kamusal maliyetler herkese açıktır. Ortak alan olarak belirlendiğinde, bu alan tüm apartman sahiplerine aittir ve tüm sakinler tarafından kullanılabilir.
Apartman altındaki dükkan nereye şikayet edilir?
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, vatandaşlarla kişisel iletişim kurmak amacıyla 2013 yılında Alo 181 Çağrı Merkezi’ni faaliyete geçirdi. Bakanlığımız, Çevre ve Şehircilik Vizyonu 2023 ve yaşam kalitesini iyileştirmek için İnsan-Çevre İlkesi çerçevesinde Alo 181 aracılığıyla vatandaşlara haftanın 7 günü, günde 24 saat hizmet vermektedir.
Herkes dükkan açabilir mi?
İşyeri açma belgesi olmadan, bir işletme açmak yasal olarak imkansızdır. Yani, bir işletme açmak için resmi bir devlet kurumundan alınmış bir işyeri açma belgesine ihtiyacınız vardır. İşyeri açma belgesi aynı zamanda bir lisans görevi de görür. Bir dükkan açmak için gerekenler nispeten zor aşamalar olarak tanımlanmamıştır.
Apartman dairesi işyeri olarak kullanılabilir mi?
Ancak 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre, bağımsız bölüm yönetim planında izin verilmedikçe veya kat malikleri kurulunun oy birliği ile aldığı karar olmadıkça, bağımsız bölüm içinde işyeri açılması veya ofis olarak kullanılması mümkün değildir.
Bir iş yeri açmanın ilk kuralı nedir?
İşletme açmak isteyen girişimciler finansman sorunu yaşamamak için bunu vergi dairesine bildirmelidir. Vergi dairesine bildirmeden önce tüccar işletmeyi açmalıdır. Bunun sebebi belgelerde dükkan kirası ve adres bildiriminin bulunmasıdır.
Apartman altı dükkan kaça kadar açık?
-Dairede tadilat çalışması yapılması gerekiyorsa, bunun belirli saatler arasında yapılması gerekmektedir: Hafta içi 08:30-17:30 arası, hafta sonu 11:00-17:00 arası.
Apartman altındaki dükkan aidat öder mi?
Özetle; dükkan ortak alanlardan faydalanmasa bile aidat ödemek zorundadır. Kiracıları, dükkan sahibinin (serbest dükkan sahibinin) ödemek zorunda olduğu aidatlardan müteselsilen sorumludur.
Tapuda mesken işyeri olarak kullanılabilir mi?
Kat Mülkiyeti Kanunu’nun 24. maddesinin 2. fıkrasına göre; ana gayrimenkulün kat maliklerinin tamamı, tapuda konut olarak gösterilen bağımsız bölümü işyeri olarak kullanmak zorundadırlar ve bu konuda oybirliğiyle karar almaları gerekmektedir.
Kimler işyeri açabilir?
İşyeri açarken; 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununun 30. maddesine göre bu kanun kapsamındaki meslekler (133 meslek) için ustabaşı belgesi zorunludur. Girişimcinin ustabaşı belgesi yoksa çalıştırdığı çalışanların ustabaşı belgeleri ile iş yeri açabilir.
Kimler doğrudan işyeri açma belgesi alabilir?
Mesleki ve teknik eğitimin lisans düzeyindeki mezunları ile meslek yüksekokulu ve ilgili meslekte ön lisans mezunları doğrudan İşyeri Açma Belgesi alacaklardır. Ustalık Belgesi sahipleri veya bunları işyerlerinde istihdam edenler bağımsız bir iş kurabilirler.
Kimler işyeri açma ruhsatı almak zorundadır?
İşyeri açma ve çalışma ruhsatı alması gereken kuruluşlar; sanayi tesisleri, ticari işletmeler, ofisler, dükkanlar, mağazalar ve tezgahlar, üretim tesisleri ve fabrikalar gibi tüm işletmelerdir.
Hangi belge olmadan işyeri açılamaz?
İşyeri açma belgesi olmadan yasal olarak bir işletme açmak mümkün değildir. Yani bir işletme açmak için resmi bir devlet kurumundan alınmış bir işyeri açma belgesine ihtiyacınız vardır. İşyeri açma belgesi aynı zamanda bir ruhsat görevi de görür.
Apartman yönetmeliğinde alt kattaki dükkanlarda ortak giderlere dahil mi?
Konut yönetim planında dükkanların ortak giderlere katkıda bulunmadığına dair bir karar yoksa, dükkan sahipleri ve kiracıları (varsa) ortak giderlere katkıda bulunmak zorundadır. Bildirim almadıklarını iddia ederek ve katkı ödemekten muaf olduklarını beyan ederek ödemeyi reddedemezler.
Apartman altı dükkan kaça kadar açık?
-Dairede tadilat çalışması yapılması gerekiyorsa, bunun belirli saatler arasında yapılması gerekmektedir: Hafta içi 08:30-17:30 arası, hafta sonu 11:00-17:00 arası.
Apartman Altına Tamirhane Açılır mı?
Maddede şu şekilde açıklanmıştır; Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre apartmanda hastane, eczane, poliklinik, poliklinik ve ecza laboratuvarı gibi işyerleri açılamaz. Kat maliklerinin çatışan sözleşmeleri geçersizdir.
Kaynak: goldsgym.com.tr