CİMER’e şikayet ettikten sonra ne olur?
CIMER’e iletilen şikayetler yetkili kamu kuruluşuna iletilir ve bu kuruluş tarafından incelenir. Başvurunun sonucuyla ilgili bilgiler başvuru sahibine iletilir.
Cimere şikayet eden kişi belli olur mu?
Bu durumlarda başvuru, şikâyetin yapıldığı kişi veya makamın daha üst makamı veya Kurum Müfettişliği tarafından işleme alınır ve bu makam başvuruya cevap verir. Şikâyetin yapıldığı kişi veya makam tarafından başvuruya cevap verilmez.
Cimerden ceza gelir mi?
Danıştay’ın BİMER veya CİMER’e başvuran memurlara disiplin cezası verilemeyeceğine ilişkin kararı Bilgi edinme başvurularında herkese yönelik, memur olsun veya olmasın, bir başvuru süreci düzenlendiği için, üst göreve başvuran memura, görevini zayıflattığı gerekçesiyle ceza verilemez.
Cimere atılan şikayet silinir mi?
CIMER başvurumu nasıl iptal edebilirim? e-Devlet Kapısı üzerinden CİMER’e yapılan başvurular için iptal hizmeti bulunmamaktadır. Belirttiğiniz sorunla ilgili olarak 150 numaralı CİMER Çağrı Merkezi ile iletişime geçmeniz gerekmektedir.
CİMER ihbar eden kişiyi nasıl öğrenebilirim?
Başvurunuzu .tr veya e-Devlet üzerinden Başvuru Talebi ekranından takip edebilirsiniz. Ayrıca CİMER Çağrı Merkezi’ni (0312 590 20 00 / 0) arayarak başvurunuzun durumunu öğrenebilirsiniz.
CİMER şikayet kaç günde sonuçlanır?
17 CİMER’e bildirim talebinde bulunabilir miyim? Dilekçe ve bilgi edinme hakkı kapsamında CİMER’e yapılan başvurular belirli hukuki değerlendirme prosedürlerine göre işleme alınmakta olup, başvurunun türüne göre 30 gün veya 15 iş günü içerisinde cevaplandırılması gerekmektedir.
CİMER’e ihbar edenin kimliği açıklanır mı?
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne şikâyet şeklinde yapılan başvurularda, CİMER personeli gerekli görürse başvurucunun yararına kimlik ve iletişim bilgileri gizlenebilir. Bu durumda başvurucunun kimlik ve iletişim bilgileri gizli olarak işlenecek ve kesinleştirilecektir.
CİMER şikayeti asılsız çıkarsa ne olur?
CIMER şikayetleri gibi şikayetlerde, şikayetin asılsız olması durumunda şikayetçiye karşı kamu davası açılabileceği belirtilmelidir. Aslında kamu davası açılmalıdır.
Birinin şikayetçi olduğunu nasıl anlarız?
Hakkınızda bir soruşturma yürütülüp yürütülmediğini sorumlu cumhuriyet savcılığından öğrenebilirsiniz. Alternatif olarak, tanık olarak çağrıldığınızda veya size bildirim yapıldığında soruşturma hakkında bilgilendirilebilirsiniz.
Cimere ne tür şikayetler yapılır?
Cimer, vatandaşların ilgili kamu kurumlarında karşılaştıkları sorunlarla ilgili şikayet, istek ve önerilerini iletebilecekleri bir sistemdir. Cumhurbaşkanlığı bu sistemin tam merkezindedir. CİMER, “Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi” anlamına gelir.
Devlet memuru amirini cimere şikayet edebilir mi?
Memurlar, üstlerinin veya kurumlarının idari eylem ve işlemlerinden şikâyet hakkına sahiptirler.
Cimerden suç duyurusu olur mu?
Türk ceza hukukunda, genellikle ceza şikayeti yapılmadan doğrudan ceza davası açılması mümkün değildir. Cimer esasen bir idari işlem yeridir. Bu nedenle Cimer’e karşı ceza şikayeti yapılamaz.
CİMER’e şikayet edince isim gözükür mü?
Gerektiğinde bu bilgiler Bakanlığımız Bilgi ve CIMER Sorumluları ile Basın ve Halkla İlişkiler Birimi, Bilgi ve CIMER Genel Koordinatörleri tarafından gizlenebilir. Şikayet başvurularında kimlik ve iletişim bilgileri gizlenemez.
Yapmış olduğum ihbar ve şikayet başvurusundan vazgeçmek mümkün müdür?
Şikayet hakkı; Soruşturma veya kovuşturma evresinin yürütülmesi için hak sahibinin yetkili makamlara başvurması gereken bir haktır. Başkaları tarafından kullanılamaz ve münhasıran bireye bağlıdır. Şikayet hakkı zamanaşımına tabidir ve şikayetten feragat etme imkânı da vardır.
CİMER şikayet kimlik gizliliği nasıl yapılır?
CİMER’e iletilen şikâyetler kimlik gizliliği ilkesine tabidir. CİMER’e şikâyette bulunan kişinin kimliği şikâyetin yöneltildiği kurum veya kuruluş haricinde hiçbir üçüncü tarafa açıklanmayacaktır. CİMER’e şikâyette bulunanların kimlik bilgileri yalnızca ilgili kurum veya kuruluşun şikâyeti değerlendirip yanıtlaması için kullanılacaktır.
CİMER’e şikayet eden kişinin kimliği açıklanır mı?
Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne şikâyet şeklinde yapılan başvurularda, CİMER personeli gerekli görürse başvurucunun yararına kimlik ve iletişim bilgileri gizlenebilir. Bu durumda başvurucunun kimlik ve iletişim bilgileri gizli olarak işlenecek ve kesinleştirilecektir.
CİMER’e yapılan şikayet asılsız çıkarsa ne olur?
CIMER şikayetleri gibi şikayetlerde, şikayetin asılsız olması durumunda şikayetçiye karşı kamu davası açılabileceği belirtilmelidir. Aslında kamu davası açılmalıdır.
CİMER’e hangi konularda şikayet yapılır?
CIMER’e yapılabilecek şikayetlerin içeriği konusunda herhangi bir kısıtlama yoktur. Vatandaşlar diledikleri veya şikayette bulunmak istedikleri her konuda şikayette bulunabilirler. Talep veya şikayetin konusunun açık, anlaşılır ve kesin bir şekilde belirtilmesi önemlidir.
Bir memur cimere şikayet edilirse ne olur?
İdare Mahkemesi, 2010/1614 ve 2011/1335 sayılı kararlarında; “Vatandaşların tamamının talep ve şikâyetlerini doğrudan Başbakanlığa iletebileceği düzenlenmiş olup, kamu görevlilerine yönelik herhangi bir kısıtlama getirilmemiştir.
Kaynak: bbdagitim.com.tr